KRABBELURER

Vårt kök har varit under uppbyggnad länge nu.
I juni flyttade vi in och köket var det första vi gav oss på för att få en yta där vi kunde vara många, pyssla med mycket på samma gång och med rejäla lekytor.
Det tog ett tag innan listerna kom upp dock, idag spikades de fast, närmare bestämt.
Så dagen har varit en effektiv sådan med hammare i hand.
Lördag, för fina dagar krävs fin mat.
Här kommer mitt recept på en favorit, Krabbelurer, små fluffiga pannkakor som ska stekas i riktigt smör.

krabbelurer

KRABBELURER med morot och banan
ca 15-20 st

2 ägg
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2-3  rivna morötter (både grovt och fint, efter smak)
1-2 mosade bananer

Vispa äggen så att de blir lite fluffigare, blanda bakpulvret med mjölet i en separat skål. Vispa sedan ner mjölblandningen i äggen, spä med mjölk så att smeten inte blir för tungarbetad. Se upp för mjölklumpar!
Blanda sedan ner banan och morot i smeten.
Stek små krabblurer, i plättstorlek, på låg värme.
Gärna i mycket smör för att få skrispiga kanter.
Servera som de är eller med socker.

Ha en fin lördagskväll! Jag tror jag tar en biljardrunda på stan.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+

2 thoughts on “KRABBELURER

  1. Hej!

    Det här är Therese som intervjuade dig på morronprogrammet på radion. :) Tänkte bara höra om du och dina vänner bestämt nåt datum för den där klädbytardagen som du skrev om häromveckan? Vill så gärna kunna vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP-SpamFree by Pole Position Marketing