HALLOWEEN

Så är det den där tiden på året då vi blir extra maskeradsugna och hemska.
Sockersug och bushumör.
När jag var liten klädde vi aldrig ut oss på halloween. Vi bodde på landet och hade inte så värst många grannar.
Jag vet inte om jag tycker om grejen med att gå omkring och tigga om godis och om en inte får det istället straffa den utsatta. Nja, då tycker jag bättre om varianten som vi gjorde på påsken när barnen ritade teckningar och ibland fick en karamell eller frukt i utbyte mot gula kluddar som skulle föreställa kycklingar.
Vi måste lära barnen att inte straffa utan istället vara snälla och kanske att vi behöver ge något för att få något.
Men utklädnad, hur kul är inte det? Alltid!
Imorgon är det dags för Astons första halloween-maskerad. Grannens Elvira firar 1-årskalas och jag satte mig ner och pysslade ihop en light-utklädnad.

comeoutcomeout

 

Ingredienser
– En styck body som sett sina bästa dagar
– Blyertspenna
– Textilfärg
– Pensel
– Marks & Kattens eco-bomull
– Nål
– Tråd
– Gaffel

På bodyn ritade jag upp ett spindelnät som jag sedan fyllde i med textilfärg.
Medans det torkade gjorde jag en liten garnboll. Jag använder mig av en gaffel som jag snurrar tråden över. Mellan gaffelns mittersta uddar binder jag sedan, hårt, runt garnet för att sedan lossa garnrosetten från gaffeln. Sedan klipper jag upp de rundade ändarna för att fluffa till och frisera bollen.
Bollen blir ju helt enkelt den gosiga lilla spindeln i nätet.
Benen är små garnstumpar som tråcklats fast.

Lätt som en plätt och en billig, återbrukad maskeraddräkt!

Ha en trevlig helg!
Ps. Köp hem lite gött ekologiskt godis, russin eller en morot att ge ifall det kommer någon. Ska det vara tiggeri så ska det vara fint resultat i alla fall. Eller varför inte ge ett eko-ägg som barnen kan kasta mot ditt hus? Eller måla teckningar att ge barnen, kanske med schysta visdomsord. Möjligheter, möjligheter, möjligheter.

ecobomull

 

spindelspindelbody

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+

2 thoughts on “HALLOWEEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP-SpamFree by Pole Position Marketing