HALMSTADS LOPPISAR

Jag har blivit tillfrågad om att skriva om olika loppisar i Halmstad. Perfekt!
Nu fick jag ännu en anledning till att åka runt till alla!
Jag väljer att, i detta inlägg, bara skriva om loppisar och inte second hand-butiker och antikaffärer. Nu är vi ute efter billigt och fyndchanser!
De andra mer välsorterade ställena kan få ett annat inlägg.
Here we go!

 

EMMAUS

emmaus

Emmaus är ett utav ställena som jag besöker oftast. Det ligger liksom bra till att bara svänga förbi. Emmaus är välsorterat och fräscht, tydlig ordning på allt och personalen är trevlig. Klädpriserna är något högre men annars finns fyndchanser på både tyger och prylar. Jag har handlat mycket barnkläder här till Aston.
Måndag-Fredag kl. 10.00 – 18.00
Lördag kl 11.00 – 16.00
Söndag kl 12.00 – 16.00
Flygaregatan/Stockenbergsgatan

 

RÖDA KORSET

rodakorset

På Röda korset fyndar jag nästan varje gång jag är där. De har också en väldigt fin ordning på allt! Här är priserna genomgående billiga och det finns till exempel ett ställ med kläder som kostar 10:- jämt. Här har jag hittat mycket möbler, till exempel våran klädda gungstol. Personalen är också jättetrevlig!
Måndagar-Fredag kl. 12:00 – 17:00
Lördag kl. 10.00 – 13.00
Bryngelshusgatan 9

 

ERIKSHJÄLPEN

erikshjalpen2 erikshjalpen

Här har vi en luftig och fräsch loppis med stort fyndläge! Priserna är bra och det finns allt. Jag hittar alltid något plagg och tyg. Möbler finns massor och som sagt, det är luftigt så en orkar gå runt länge!
Och tavlor, och porslin, och böcker.
Sen finns det ett café där en kan pausa och sedan gå ett varv till!

Tisdag 12.00 – 18.00
Lördag 11.00 – 15.00

 

MYRORNA

Myrornas är överlag lite dyrare men det finns ändå en viss fyndchans, särskilt på klädavdelningen enligt mig. Välsorterat och fräscht. Även garn har jag loppat mycket hos Myrorna.
Måndag – fredag 10.00 – 18.00
Lördag 11.00 – 15.00
Karl XI:s väg 47

 

MÖBELLADAN

Här har de, som en kan höra på namnet, möbler. Jag har inte varit där så jättemycket då jag mest är ute efter småpryttlar men de gångerna jag har varit där så fanns det allt från pedistaler till soffor och stora hyllsystem. Det kändes fräscht och till bra priser.
Lördagar kl. 09:55 – 14:00
Tullkammarkajen

 

KRETSLOPPAN

kretsloppan

Detta är kommunens loppis där de säljer saker som blivit inlämnat på återvinningscentralen. Här har jag fyndat flera möbler, såsom en byrå för 10:-, perfekt till att måla om och göra till sin egen! De har ett utehus med möbler och sedan får en gå in i hörnet på stora byggnaden för att komma in till prylarna. De har mycket fint och billigt! Tyvärr inga tyger eller garn som jag är intresserad av men det är förståeligt, de gör ju om mycket själva och syr nytt, till exempel kuddar, möbelklädsel och cykelskydd.
Tisdag – fredag 10.00 – 15.30
Knäredsgatan 23

 

HALMIA

halmia2

 

halmia

Här finns allt, massor, överallt! Det är bra uppdelat egentligen men det hade inte skadat med en större lokal! Här hittar jag alltid massor med tyg och husgeråd. De har massor med soffor och möbler och porslin och hem-avdelningen är stor! Billigt!
Lördagar kl. 10:00 – 14:00
Onsdagar kl. 14:00 – 18:00
Skyttevägen 41

 

AMNESTY/BYRING & BRÅTE

Amnesty är en pärla, här finns allt i många olika hus och hörn. Det finns 4 olika dörrar att gå in igenom och väl därinne är det som en labyrint, galet! Det finns verkligen allt och mycket utav det. Priserna är kanon och jag kan gå runt och skrota där hur länge som helst.
Onsdagar kl 17.00 – 19.00
Varannan lördag kl 9.00 – 13.00
Fiskaregatan 14

 

SNÖSTORPS MARKNAD OCH LOPPIS

Här kan alla som vill hyra bord vilket också gör att det blir rörigt men visst finns det fyndchanser för den som orkar gå runt och kolla på allt. Längst in i lokalen finns det ett rum som är mer uppstyrt, mestadels möbler, verktyg och lite husgeråd. Jag är inte så ofta här för det ligger lite avsides för min del och det jag är ute efter har inte funnits där de gångerna jag varit där innan, vilket gör att en sällan drar sig dit. Men, det säger ju inte att andra inte kan fynda!
Att hyra ett bord kostar 180:- för en lördag och söndag.
Lörd: 10.00 – 15.00, Sönd: 10.00 – 15.00
Korsvägen 42

 

AUKTIONSKLUBBAN/PRYLMAGASINET HB

I Oskarström har vi en liten affär med massa saker! Här har vi köpt allt från cykel till potatisskalare. Där säljer de inlämnat gods från privatpersoner, företag och myndigheter. Så här finns mycket cyklar som polisen tagit hand om och ingen hämtat ut, perfekt för den som vill ha ett bra och billigt fordon! Mopeder och större verktyg/maskiner har också funnits där. Bra priser och allt från smycken, tallrikar till fordon och parasoller.
Onsdagar 17.00-19.00
Lördagar/Söndagar 11.00-14.00
Blåklintsvägen

 

MAGGANS LOPPIS

Maggan har en hel lada fylld med saker, mest pryttlar eftersom det är ute i en lada, icke uppvärmd. Ladan är fortfarande uppdelad i bås sen boskapen var där och i vissa bås har hon lite små utställningar med bland annat tupperware, ölburkar och annat fint. Är du ute efter saker så åk dit! Bra priser och Maggan är hur trevlig som helst!
Öppet alla dagar utom måndag och onsdag 13.00 – 16.00
Mossarps gård

 

Sen har vi några andra loppisar som är en eller bara några gånger per år.
Simlångdalens IF annordnar den bästa loppisen jag vet. En hel fotbollsplan fylld med ALLT. De har ett speciellt upplägg med en auktion på allt 1 timme innan loppisen öppnar, då gäller det att gå runt och leta efter pärlorna, lägga ett bud och gå vidare. Sen när pistolskottet går gäller det att stå vid den saken/sakerna en helst vill ha och vara med i den snabba budgivningen. Det är stressade men oj vilken adrenalinkick när en springer omkring och letar och budar och köper. Galet! Den loppisen brukar vara kring den 1 juni.
Lions i Simlångsdalen har också en jättefin loppis på Andreassons plantskola varje år, dääär finns fyndchanser må jag säga! Massa saker till superpriser. Men med det kommer ju också människor. Här får en tyvärr ta fram de mjuka armbågarna. Jag tycker att det är synd att behöva tränga sig men det är ju ibland en del av charmen med loppis.
Även Lions i Harplinge har sånna där fina loppisar med massor till priset av inget. Det är lite svårare lokaler enligt mig men återigen, vad är en sommarloppis utan trängsel?

 

LOPPISTIPS!
Gå tre varv på loppisen för att verkligen hitta fynden. En måste kolla in i arbetshöjd, takhöjd och nere på golvet. Lyft och snurra. Fokusera och glöm inte att ta med något att tugga på och drick vatten.
Kört hårt!

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+

6 thoughts on “HALMSTADS LOPPISAR

  1. Åh, tacktacktack! Så himla bra.
    Jag fick med min pojkvän till Myrorna i lördags, men när vi kom fram så kom vi på… röd dag ju. Stängt. Får gå dit på lördag istället!

  2. Hejsan.
    Jag såg i veckan ett repotage på tv att man kunde lämna in egna grejer på typ en loppis och själv för en betalning för dem. De som har hand om själva försäljningen tog ca 20% om jag mindes rätt. Man behövde O te själv stå vid sitt bord, som på så många andra loppisar. Vet du vart jag kan vända mig för att få tag på personen som håller i denna försäljningen.
    Mvh Cina ahlström Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP-SpamFree by Pole Position Marketing